Néhány film #14 – Gyenge vígjátékok

Superhero – 5/10
(Superhero Movie – 2008)

Hát ez egy érdekes film. Alapjában véve van egy érdekes koncepció, alkalmanként kedvező poénokkal, és mégsem sikerül élveznem. Valahogy amit poénosra szántak, azt nem tudtam élvezni, a komoly(abb) részeket meg untam. Adott ugye egy Pókemberes történet szitakötő változata (értsd. a sztori a pókemberét követi olykor még részleteiben is, csak pók helyett szitakötő van). Ennyit a történetről.

Van az apa (Leslie Nielsen), aki jó. tényleg jó. Jó volt látni. Emellett kaptunk egy szép Csupasz pisztoly jelenetre utalást. Kissé sajnáltam, hogy a neve ellenére nem sok szuperhősös utalást kaptunk. Volt sok Pókemberes, némi X-Menes, meg egy Fantasztikus Négyeses. Kissé fura volt a 70 percnyi játékidő. Egyrészt bőven elég volt ebből 70 perc, másrészt nem volt túl sok a 70 perc. Nehéz eldönteni.

Volt egy főellenség, egy bizonyos Homokóra, aki nem tudom mi akart lenni. Valószínű ellenség-paródia, mert annak elment. Kaptunk szép utalásokat a jelenre is (wikipédia wtf), de ez így még mindig kevés.

Superbad – avagy miért ciki a szex? – 4/10
(Superbad – 2007)

Ez a film sem lesz a kedvencem. Alapjában véve sokat nevetek egy filmen, még a szánalmas poénokon is, de itt a 114 perc alatt úgy háromszor röhögtem. Ez mindent elárul a filmről. Sajnos nem nyert meg magának a film, pedig van aki jókat röhögött rajta. Kaptunk jó adag szexelős, férfis, altáji poént, de általában csak egy vigyorral nyugtáztam, hogy hohó, poén.

Történet. Van Evan meg Seth két geek arc, akinek sokat kéne szexelniük. De nincs barátnőjük, és a fel kellene szedni valakit. Seth meghívatja magukat egy buliba, ahol ott lesz a szerelmük, de nekik kell vinni a piát. Személyijük nincs, úgy hogy marad a hamis személyi. A haver, McLovin bejön a történetbe, és szerezni akar piát. Többi spoiler. Igazából McLovin szinte többet szerepelt a filmben, mint a másik két arc, pedig szerintem ennyire nem jó.

Vannak mellékszerelők is, akik jók akarnak lenni, de nem sikerül nekik. Próbálják az egész filmet a szexre, meg a felnőtté válásra, meg a bulizásra koncentrálni, de csak ilyen Amerikai pite jön le belőle. A régi ilyen filmsorozattól a Forró rágógumtól jó messze van. Kár. Sokkal jobb lenne egy olyan filmet új köntösbe látni. Jó-jó film, de csak egyszernézős, könnyed film, néhány poénnal. Valaki biztos jól szórakozna rajta. Talán felirattal jobb lett volna?


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: