Hugh Laurie – A balek

Hugh Laurie – A balek
(Hugh Laurie – The Gun Seller)

Mindenki Doktor House-ának első könyve, ami egy jó könyv. Jó krimi, végbeli angol humorral, de sajnos mondanom kell, hogy ez az angol humor, ami feldobja, és nélküle elég gyenge lenne. Igazából a közepe táján, nekem nagyon ellaposodott a könyv. Az angol humorbon egyre kevesebbet kapunk, ami igazából az egyre izgalmasabb, kalandosabb történetnek köszönhető.

Sajnos, az elején lévő zseniális sziporkázás, lassan el-elakadt, és kimerült egy-egy odavetett megjegyzésben. Azt hiszem, nálam ez okozta a könyv vesztét. A történet remek lenne, ha a humor mennyisége nem csökkenne folyamatosan, pedig olykor lenne lehetőség.

A történet az, amire nem igazán lehet kifogás. Remek krimi, ködös, olykor fel-felrémlő részletekkel. Tehát Thomas Lang, a cinikus angol balek belekerül egy fegyverkereskedő tervébe, amiből nem igazán tud kimászni, s miközben egyre többet tud meg a tervről, annál jobban beleesik. A nyomozás közben, belebotlik néhány eseménybe, a gyilkosságtól a terrorakcióig elég sok mindenbe.

Emellett belebotlik néhány elég csinos hölgyeménybe is. Szerintem a karakterek nem igazán szerencsések. Maga Thomas, és szinte a legtöbb karakter, eléggé unalmas számomra. Szinte már klisék. Nincsenek jól felépítve, nincs igazi, különösen jellemük, de talán pont ezért olyan valóságszerű a legtöbb jelenet.

Az egyetlen karakter, aki tetszik, az Solomon. Thomashoz hasonlóan rendkívül cinikus, és szarkasztikus személy, de sikerül hihető jellemet teremteni alá, ami nálam erősen kiemeli a mellék/főszereplők közül.

A könyvet mindenképp ajánlanám olvasásra mindazoknak, akik kedvelik az angol humort annak minden elemével, és mellette egy izgalmas történetre vágynak. Talán nem a krimik legjobbja, de minden bizonnyal az egyik legviccesebb, az biztos. Adnék rá egy gyenge 6/10-et.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: