Lost – Eltűntek – 4. évad

Lost – Eltűntek – 4. évad
(Lost)

Na, ez egy baromi jó évad volt. A lost évadok közül a legjobb. Az első, ami nagyon tetszett, az a 14 rész. 14 érdekes rész. Azért jó sokszor a 14 rész, mert nem lehet annyira széthúzni, mint a 22-eseket. Nincs tele fillerekkel, felesleges momentumokkal, hanem szépen, egyenesen lehet követni a fő cselekményszálat.

*Innentől spoilerek* Talán a Lost nagy erénye, hogy nincs tele sokféle, olykor felesleges eseményvonallal, amik senkit sem érdekelnek.  Emiatt jobb sorozat a Lost, mint a Hősök. És nem arról van szó, hogy nem tudnám követni a szálakat, vagy elkavarodnék. Egyszerűen nem érdekelnek, s emiatt folyamatosan unatkozok. A Lostban ilyenek nincsenek. De még ezt a fő eseményszálat is tele lehet tűzdelni annyi izgalommal, és élménnyel, mint a sokat.

A 4. évadban szépen megjelentek a hajósok. Elég sokáig nem lehetett tudni kik is ők valójában, s mit akarnak. Bevallom, én végig hittem Locke-nak, s legszívesebben fejbe vertem volna Jacket, amiért nem hitt neki. Megtudtuk, hogy igazából ők Benjamint akarják elfogni, bármilyen eszközzel. Aztán szépen előjött a háttértörténet, kezdve Wildmore-ral. Elkezdett kibontakozni a Ben és Charles közötti konfliktus.

Mindemellett a flashbackben láthatjuk a 6 túlélő további életét. Ez így azért érdekes, mert már az évad közepe táján megtudjuk, hogy kik is menekültek meg, és az évadzárókban már csak azért izgulhatunk, hogyan is lesznek ők a túlélők, hiszen pont ők, csak kevés helyzetben vannak együtt. Valahogy el kell választani Áront Claire-től, meg Sunt Jintől. Azért csak nekem volt nagy WTF? pillanat, amikor kiderült, hogy Kate Claire babáját neveli?

Az évad során folyamatosan derültek ki fontos momentumok, amelyek rendesen izgalmassá tették az évadot. Például “Kevin Johnson” Michael esete. Az, hogy ő a beépített ember, meglehetősen sok kérdést vet fel, ami jelentősen megsokasítja a rejtélyeket, és ezzel együtt az izgalmakat is. Azért ez a Michael is egy szép wtf? momentum.

Locke tanácstalansága végig tetszett, és hogy ezzel Ben sakkban tudta tartani. Ben szépen manipulált mindenkit, s emellett mindennek ő volt a mozgató rugója. Egyik kedvenc szereplőmmé lépett elő Benjamin Linus, mindenféle baromsága, és kegyetlensége ellenére. Megölte a hajón utazókat. ‘ó, bocs, nem gondolkodtam tisztán.’

Az évadzáró is egy az egyben tetszett. A hajó felrobbantásával, a sziget eltűnésével, meg a megmeneküléssel együtt. Desmond mindenféle agyatlansága mellett tetszett, főleg az időutazása után. Lapidus meg mint öreg pilóta, szintén remek volt. Akár ki is írhatják őket. Szépen megmenekültek, boldogan élnek, meg miegyéb. Kíváncsi vagyok, vajon kell-e a szigetnek a két szereplő? Kiderül.

Jacob rejtélye egyre jobb lesz, hiszen nem tudni ki is ő, mi is ő, él-e még, vagy valami. De igazság szerint jobban örültem volna, ha Jack-Claire apa helyett Jacob jön elő. Azért fura ez a Jack apa itt, hiszen ő meghalt, nem?

Kellene sorolnom még negatívumokat, de nem igazán sikerül találnom. Ez a Sawyer kiugrás tetszett. Hugónak kellett volna helyette, de ugye Sawyer nem szereti a kinti életet, hát minek menjen. Azon gondolkodtam, hogy vajon mi lehetett volna más indok arra, hogy a hajó ne utazhasson senki. Izgalmas. és remek ötetet sikerült talnálni. Az az ötven kiló c4 nem semmi volt.

Vajon a motorcsónakos szereplőkkel mi lett? ők is elteleportáltak vagy mi? Kedveltem Faraday-t, kár lenne érte. De biztos ők is elmentek, hiszen a helikopterről nem látták őket.

Ez egy remek évad volt, remek ötletekkel, és remek dolgokkal. Már csak ezért is érdemes lesz újranézni, majd később az egész sorozatot. Adnék 10/10-et.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: