A sötét lovag

A sötét lovag
(The Dark Kinght – 2008)
“Ez valami zseniális”. Ez volt az első gondolatom, miután kiléptem a teremből. Hatalmas élmény a film megnézése, s végre igazi minőségi alkotás kerül a mozivászonra. Teljesen magával ragadott, hiszen remek film, valóban. A színészi alkotások, a forgatókönyv, a karakterek, a csavarok.. mind ott volt, ahol lennie kellett, s mind kidolgozásilag, mind megvalósításilag felülmúlhatatlan. Nem hiába kiáltották már ki sok helyen az év filmjének.

A történetről nem akarok semmit mondani, mert a legkisebb információ is rombolhatja az élményt, ezért kínos, ha valahol történetbe botlik az ember. Legyen elég annyi, hogy Batman újra színre lép, ezúttal a fő ellensége Joker, illetve társára akad Harvey Dent személyében. Mesterien megkomponált forgatókönyv jellemzi a filmet, s a két és fél óra alatt folyamatosan történik valami, s egy percig sem unatkozunk.

Kapunk rengeteg, jól kidolgozott akciót, egészen jó párbeszédeket is. A karakterek rendkívül ötletesek, s a színészek remekül el is játszák szerepüket. Egy egyszerű bankigazgató szerepében is olyan név szerepel, mint William Fichtner. De mellékszerepekben is olyan híres színészek vannak, mint Michael Caine, Eric Roberts, Morgan Freeman.

A főszereplő Batman szerepében Christian Bale, Dentében Aaron Eckhart, Gordon rendőrfőkapitányében Gary Oldman, míg Jokerében a zseniális Heath Ledger. Nem gyenge szereplőgárda, s mindannyian remeül is alakítanak.

Remek film, óriási színészekkel, és fenomenális forgatókönyvvel, cselekménnyel.  10/10. Az év filmje. Nálam biztosan.


One response to “A sötét lovag

  • Angelus

    Egy filmet se várok annyira, mint a 3. részt. Legkomplexebb kedvenc filmem és trilógiám. De a TDK magyar szinkronja gyötrelmesen hitvány! A rendezőjét és Stohl Andrást fel kéne akasztani azért, amit Nolan és Ledger munkájával tettek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: